15. – 22. listopadu 2015

14.11.2015 23:16

*Modlitba růžence – společně vždy ½ hodiny před každou mší svatou.
*Den Bible je letos v neděli 15. listopadu. Rozhodnutím ČBK je vyhlášena sbírka a bude přečten dopis J. E. Dominika kardinála Duky OP.
*ZMĚNA POŘADU BOHOSLUŽEB - od neděle 15. listopadu vždy v sobotu bude Mše sv. od 17.00 hod. a v neděli v 10.30 hod. střídavě na Borové a ve Sněžném. Výstav Nejsvětější Svátosti oltářní bude pokaždé na závěr nedělní Mše svaté
(v pátek 13. listopadu již výstav nebude).
“Pojďte na faru; od neděle 15. listopadu tam můžete po Mši svaté ještě pobýt ve společenství při kávě - v klidu a pohodě - i Vy. Všichni jste zváni i vítáni!
*21. K-ples se uskuteční 21. listopadu v sokolovně v Novém Městě nad Metují, začátek v 19 hod. Výtěžek bude věnován na pomoc uprchlíkům v našem kraji.
*Diecézní stolní kalendář 2016
Církevní rok plný tradic – objednávejte si v sakristii do neděle 22. listopadu; 60 Kč/kus, platba předem!  (kalendář si můžete prohlédnout na www.bihk.cz ).
*Hnutí pro život ČR – vzadu v kostele je nejnovější číslo věstníku organizace, která dlouhodobě úspěšně bojuje za život nenarozených dětí a ochranu matek.
*Boční vchod do kostela bude i nadále otevírán  - tímto všechny zdvořile avšak důrazně žádáme, aby za sebou vždy zavřeli dveře. Děkujeme.
*Poděkování vyslovujeme všem, kteří v naší farnosti i obci nezištně zajišťují mnohé práce a služby. Upřímné Pán Bůh odplať!
Sobota 14. listopadu 2015, 16.15 hod.
Vážení věřící,
chci Vás informovat o výzvě předsedy České biskupské konference, kardinála Dominika Duky, aby se zítra (v neděli 15. listopadu) ve 12 hodin po dobu cca 3 minut rozezněly
ve všech kostelech zvony
 na uctění památky obětí včerejších teroristických útoků v Paříži. (Prohlášení kardinála Duky je k dispozici na adrese https://tisk.cirkev.cz/z-domova/prohlaseni-predsedy-cbk-k-teroristickym-utokum-v-parizi/.)

Prosím Vás, abyste se dle možností ve svých farnostech k této výzvě připojili, a zejména Vás prosím o modlitby za oběti zmíněných útoků i za solidaritu a mír v současném světě.

S křesťanským pozdravem

Mons. Josef Socha
generální vikář

Zpět

Kontakt

Římskokatolická farnost sv. Petra a Pavla, apoštolů
Hradní 19
Nový Hrádek
549 22

+420 731 598 858