ADVENT 2016

27.11.2016 13:10

Diecézní kněží a jáhnové nám pomohou svými texty najít v adventní přípravě řád, potřebný k obrácení se k opravdovým hodnotám.

Bratři a sestry v Kristu, milí čtenáři,

 

s letošním Adventem uzavíráme svaté brány, jimiž jsme vcházeli do chrámů v roce Božího Milosrdenství. Toto jubileum vyhlášené papežem Františkem však dostane v našem životě pravý smysl tehdy, pokud nám jeho duchovní bohatství zůstane v srdcích i dál. Svatý otec po celý rok stavěl do popřední zejména Svátost smíření, skrze kterou je každý člověk, ať je sebevětší hříšník, zván přímo k milosrdnému Kristu – aby se s ním setkal, už na tomto světě bezprostředně zakusil odpuštění hříchů a dotyk věčnosti. Pokud si tedy máme z končícího Svatého roku Milosrdenství odnést jediný odkaz, pak je to právě vědomí, že Pán nás skrze Svátost smíření nikdy nepřestává volat, abychom odložili zlo a vrátili se k Němu jako děti ke svému otci. Boží Milosrdenství je nám tedy v nejštědřejší míře dostupné už tady, v časném světě, a to zejména v této svátosti.

 

Se stejnou výzvou se na nás Pán obrací každým rokem právě v Adventu. Ten je nejenom obdobím přípravy na svátky Kristova narození, ale i na Jeho druhý, slavný příchod, na osobní setkání s Ním na konci času. Advent je tedy časem Božího Milosrdenství, kdy nám Pán znovu intenzivně připomíná, že nám zdarma nabízí Milost odpuštění hříchů, potažmo život věčný. A jak s oblibou říkává papež František: je jen na člověku, zda tuto nikdy nekončící nabídku přijme, Bůh ji nikdy nebere zpátky.

 

Ze srdce Vám přeji, aby pro Vás byl letošní Advent časem Milosti, a věřím, že k tomu přispějí i zamyšlení kněží a jáhnů královéhradecké diecéze v této knížce. Za příspěvky jim touto cestou srdečně děkuji.

 

Všem Vám žehnám od katedrály Svatého Ducha a svěřuji Vás pod mateřskou ochranu Panny Marie!

 

Váš biskup

+ Jan

 

                                                                               

(převzato z diecézního webu)

Zpět

Kontakt

Římskokatolická farnost sv. Petra a Pavla, apoštolů
Hradní 19
Nový Hrádek
549 22

+420 731 598 858