Čas vánoční…

22.12.2018 20:34

…čas stále vzácnější a tolik drahocenný! Je závěrem roku jednoho, začátkem toho dalšího; jenomže dnešní doba, zatížená stálým neklidem a spěchem, ta mu vůbec nepřeje.

A přitom v něm každý může nalézt vzácné poklady! Jedná se přece o dny, které chtějí všichni lidé prožít ve vytouženém míru, klidu a pohodě. Je to ale opravdu úplně všechno, co můžeme v tyto dny pocítit?  Je toho víc, opravdu! Jedná se přece o čas prožitý společně.
Každý, kdo touží po dobru, lásce a míru pro sebe i ostatní, přispívá k tomu, aby se jeho přání jednou naplnilo. A právě tato touha v tyto dny všechny spojuje  - věřící i nevěřící, všechny lidi bez rozdílu. A přítomna je náhle silněji i ta tolik krásná a vznešená naděje, že se to všechno jednou opravdu vyplní a bude pak trvat už stále, navěky.

Nadějí, která je stále živá, je totiž sám Pán Ježíš Kristus. A čekejme na jeho příchod všichni bez rozdílu – touží totiž navštívit srdce každého z nás…
O Svaté noci pojďme mu naproti, všichni společně, abychom se při betlémské svatyni poklonili a zazpívali Narozenému, Marii i Josefovi, tu nejkrásnější píseň, jakou lidstvo zná. Píseň vděku a radosti, kterou chceme hlásat všemu a všem:  Boží láska se neostýchala vtělil do maličkého dítěte, v Betlémě narozeném.

Vyjděme jako jedna rodina za betlémským světlem a s pohnutím a láskyplně zapějme jedním hlasem a jedním srdcem zvěst splněné naděje:

Nám, NÁM, narodil se!
 

S přáním milostiplných Vánoc a Dobra v novém roce 2019

                      Vám žehná

                                    P. Jindřich Tluka

 

Zpět

Kontakt

Římskokatolická farnost sv. Petra a Pavla, apoštolů
Hradní 19
Nový Hrádek
549 22

+420 731 598 858