POMOC ANIČCE

27.01.2019 10:59

Máme nové informace o využití peněz z prodeje adventních věnců a vánočních přání z konce minulého roku.

 

Na Novém Hrádku bylo vybráno celkem 9.150 Kč. Pro stejný účel probíhala sbírka také v Dobrušce, kde děti prodejem přání vybraly 10.850 Kč, dohromady tedy 20.000 Kč.

 

Tato suma byla konzultována s farní charitou Dobruška, kde bylo rozhodnuto, že vzhledem k nad očekávání vysoké sumě bude rozdělena na dvě části a tak bude pomoc poskytnuta dvěma dětem: 

 

10.000 Kč půjde na Aničku, která bydlí v Pohoří u Dobrušky, je od narození těžce postižená a je trvale upoutána na invalidní vozík.

10.000 Kč půjde na Péťu, který bydlí v Dobrém, je také od narození těžce postižený, trvale upoutaný na invalidní vozík a je hluchý.

 

Peníze budou použity buď na kompenzační pomůcky, nebo na financování pobytů v lázních, které rodiny nemají z pojišťoven zcela hrazeny a část musejí samy doplácet.

 

Obě rodiny byly o daru informovány; přijaly ho s velkou vděčností a moc všem, kteří se do sbírky zapojili, děkují!! Zároveň souhlasily s možností, abychom se
s nimi sešli. Tedy:

 v neděli 17. února 2019 se bude v Dobrušce (v pastoračním centru) konat schůzka s rodinami těchto dětí. 

 

Zváni jsou především rodiny s dětmi a také všichni ti, kteří se s dětmi chtějí poznat. Přesný čas schůzky bude upřesněn po dohodě s farní charitou Dobruška a s rodinami dětí.

 

DĚKUJEME  VÁM !!

 

 

Zpět

Kontakt

Římskokatolická farnost sv. Petra a Pavla, apoštolů
Hradní 19
Nový Hrádek
549 22

+420 731 598 858