O H L Á Š K Y - 7. duben

07.04.2020 14:23

S V A T Ý   T Ý D E N 2 0 2 0

Sestry a Bratři,
i nadále platí v naší zemi nouzový stav, který velmi omezuje každodenní běžný život a bohužel i liturgii. Stále není možné, abychom prožívali tyto poslední dny před Velikonocemi ve společenství.
V minulých dnech mi bylo na Novém Hrádku vytknuto, že „ rozhodnutí sloužit mše sv. bez učasti lidu“ není správné a nelze s ním souhlasit... Měl jsem zato, že stačí sledovat aktuální info na webu farním a diecézním, denní vysílání TV Noe, Radia Proglas,  číst Katolický týdeník ad., aby bylo jasné, že počínaje 12. březnem  nejde o rozhodnutí mé,  nýbrž papeže Františka, České biskupské konference a sídelního biskupa královéhradeckého Mons. Jana Vokála.
Aktuálně,  z  dekretu papeže Františka  V čase Covid-19 II.:
„V zemích zasažených nákazou… budou biskupové a kněží slavit obřady Svatého týdne bez účasti lidubez koncelebracea s vynecháním pozdravení pokoje.
Laici se mohou velikonočních obřadů účastnit online ze svých domovů… (celý článek:  Jak slavit Velikonoce při pandemii , KT  č. 14, 31. 3. – 6. 4. 2020, strana 16).

Mše svaté i Velkopáteční obřady budu sloužit v obvyklou hodinu  - ač bohužel bez vaší osobní účasti a tedy i společenství - ve farním kostele sv. apoštolů Petra a Pavla na Novém Hrádku. Pokud máte zadány intence, jsou v příslušný den mše sv. slouženy na vaše úmysly.

Spojme se pokaždé v jednotě a soustředěné modlitbě, která ať je vždy posilou pro společenství i každého z nás. A nezapomínejme v modlitbách stále prosit - za zvládnutí pandemie koronaviru u nás i ve světě, za všechny kdo jí čelí, a také za všechny  oběti.

 Sledujte prosím i nadále aktuality na webu farním i diecézním

S přáním stálého zdraví, trpělivosti a hojných Božích milostí Vám žehná                                                                                         

P. Jindřich Tluka

         

 

Zpět

Kontakt

Římskokatolická farnost sv. Petra a Pavla, apoštolů
Hradní 19
Nový Hrádek
549 22

+420 731 598 858